Acces la Cambridge Journals Online și SAGE Research Methods pentru anul 2019

În cadrul Proiectului „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova”, finanțat de Programul Norvegian de Cooperare cu Eurasia în domeniul învăţământului superior, realizat în parteneriat între 18 biblioteci universitare din Republica Moldova, Universitatea din Bergen, Norvegia şi Universitatea Transilvania din Brașov, România, a fost asigurat accesul la încă două baze de date științifice: Cambridge Journals Online și SAGE Research Methods.

Cambridge Journals Online oferă acces la o colecție multidisciplinară cu peste 1,6 milioane de articole din reviste științifice și 36000 de cărți, care acoperă o gamă largă de discipline din domeniul științelor exacte, umanistice și sociale: antropologie, arheologie, arte, astronomie, chimie, informatică, educație, inginerie, științe generale, geografie, istorie, lingvistică, drept, științe ale naturii, literatură, politică și relații internaționale, psihologie, religie, sociologie, statistică și probabilitate.

SAGE Research Methods sprijină cercetarea la toate nivelurile prin furnizarea de materiale pentru ghidarea utilizatorilor în procesul de cercetare. Într-o universitate aproape toți sunt implicați în cercetare – de la studenții care învață cum să efectueze cercetări la facultate, până la cercetători care desfășoară activități de cercetare și bibliotecari care oferă cursuri de instruire în Cultura Informației. Baza de date SAGE Research Methods are răspuns pentru fiecare dintre aceste grupuri de utilizatori, oferind definiții, exemple de studii de caz, seturi de date, tutoriale video și alte materiale. Baza de date conține peste 1000 de cărți, lucrări de referință, articole din reviste și videoclipuri de instruire pentru mediul academic. Harta de metode poate ajuta pe cei mai puțin familiarizați cu metodele de cercetare să găsească cea mai bună tehnică pentru cercetarea lor. SAGE Research Methods este instrumentul esențial online pentru cercetători.

Călătorie frumoasă în lumea informației științifice!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment